sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Suuri huivikilpailun satoa

Novitan, Kotilieden ja  Kalevala Korujen yhteinen suuri huivikilpailu on päättynyt! Novitan synsyn numerossa (ilmestynyt 26.7.) julkaistiin voittajat ja kunniamaininnat.

Kilpailuun tuli yhteensä 117 huivia. Huivien matkassa oli liitetty koskettavia tarinoita huivien synnystä ja taustoista. 

Novitan nettisivuilta: 
"Huivi voi olla kolmio, ympyrä, pitkä tai lyhyt, sinun tai jonkun muun näköinen. Huivi on syli, turva johon kietoutua. Se on asun piristys tai päivitys. Se on ehkä peritty äidiltä tai muisto jostain vielä kauempaa. Sillä voi lämmittää harteita, päätä ja sen voi kietoa tanssiessa vyötäisille.
Mitä huivi on sinulle? Toteuta se ja näytä myös meille! Huivi ja koru kuuluvat usein yhteen. Huivit tullaankin esittelemään Kalevala Korun korujen kanssa. Toivoisimme, että lähettäisit meille huivisi mukana myös huivisi tarinan.

Kilpailuaika: 8.2.-31.5.2013

Kilpailun säännöt:
Kilpailuun osallistutaan valmiilla käsin toteutetulla huivilla. Työstötapa on vapaa, materiaalina tulee käyttää Novitan lankoja. Huivi lähetetään 31.5.2013 mennessä.

Parhaat huivit julkaistaan ohjeineen Novita-lehdessaä ja Kotiliedessä syksyllä 2013. Ne esitellään myös Kalevala Korun myymälän ikkunassa Etelä-Esplanadilla, Helsingissä. Huivit on tarkoitus lahjoittaa hyväntekeväisyyteen.

Palkinnot:

1. palkinto: lahjakortti Novitan nettikauppaan 300 €, Kotilieden vuosikerta, Kalevala Korun lahjakortti arvo 200 € ja Käsityöristeily 26.-28.9.2013
2. palkinto: lahjakortti Novitan nettikauppaan 200 €, Kotilieden vuosikerta ja Kalevala Korun lahjakortti arvo 150 € ja Käsityöristeily 26.-28.9.2013
3. palkinto: lahjakortti Novitan nettikauppaan 150 €, Kotilieden vuosikerta, Kalevala Korun lahjakortti arvo 100 € ja Käsityöristeily 26.-28.9.2013
Raati:
Novita Oy:n toimitusjohtaja Daniela Yrjö-Koskinen, Kotilieden päätoimittaja Leeni Peltonen, Kalevala Korun toimitusjohtaja Riitta Huuhtanen, kansanedustaja Leena Harkimo ja Marttojen toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä


1. palkinto
Heidi Karppinen, Kajaanista Aino-aiheisella huivillaan, johon oli ajateltu yhdistettäväksi Sancta Birgitta -niminen Kalevala Korun koru. 
"Kansallisromanttisen tradition hyödyntäminen modernilla tavalla. Pyhässä Birgitassa yhdistyy mytologia ja koru hienosti. Ainoa huiviehdotus, jota oli koristeltu langan lisäksi helmillä, joka toi viittauksia karjalaiseen peristeeseen, kuten valko-punainen värikin."


2. palkinto
Ulla Riihimäki, Lammilta lehti- ja kukkaaiheisella huivilla Haapsalun tapaan. Huivi oli upean siististi toteutettu ja lanka värjättty itse verihelttaseitikillä, joka tuo huiviin kainuun värin ja elon.
"Kukkakuviointi huivissa on kaunis. Ohut, käytännöllinen, laskeutuva huivi, jota on miellyttävä pitää olalla. Juureva ja eläväpintainen."


3. palkinto
Sanna Kokkonen, Kauniaisista verkkopitsiä ja ketjuvirkkausta yhdistelevällä graafisen kauniilla ja laskeutuvalla huivilla.
"Kultivoitunut kalastajan muijan verkko, tyylikäs, kiinnostava tekniikka, laskeutuu raskautensa ansiosta upeasti hartioilla."
  
Lisäksi kunniamaininnan sai:
Päivi Partanen (Helsinki), Minna Mellajärvi (Nokia), Seija Koskela (Riihimäki), Nimim. "Tyttö vm 56 (kahdella huivilla) ja Larisa Kotirinta (Savitaipale).

lauantai 27. heinäkuuta 2013

Pitsimatka Viroon

Pitsimatkalle saatiin tarpeeksi porukkaa että matka onnistuu! Vielä on kuitenkin muutama paikka vapaana jos on kiinnostunut lähtemään! Ottakaa yhteyttä 8.8. mennessä Airi Heikkiseen. Yhteystiedot näkyy Matkat - välilehdeltä. Tervetuloa mukaan matkalle!